maandag 20 augustus 2012

Pasta risotto style



Eerder al een recept van risotto, deze keer een recept van pasta risotto style met kip, courgette, erwtjes en salie. Door de bereidingswijze wordt de pasta super zacht en trekken alle smaken veel beter in. Deze bereidingswijze lijkt meer tijd te kosten, maar naast het koken van de pasta wordt ook al direct aan de saus gewerkt. De salie geeft dit gerecht een extra speciale smaak. Een erg lekker kruid, er zou meer mee gekookt mogen worden! Van nature smaakt salie een beetje bitter, maar wanneer je ermee kookt komen hele andere smaken vrij.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3952883/?claim=aszc6wa262q"></a> 

 

Ingrediƫnten, voor 4 personen:
-          Penne (400-500gr)
-          Kipfilet (3 stuks)
-          1 pakje diepvries doperwten
-          1 courgette
-          15 kleine, of 7 grote salieblaadjes
-          Kippenbouillon
-          1 grote ui
-          1 teen knoflook
-          Mascarpone
-          Peper & zout
-          Parmezaanse kaas

Recept:
Zet een grote pan bouillon op het vuur, wanneer het water kookt voeg de kipfilets toe en laat deze ongeveer 15 min koken, totdat ze gaar zijn. Snijd vervolgens de ui en salie blaadjes fijn en fruit deze aan in een andere pan, voeg iets later de knoflook toe. Hierna, voeg de pasta erbij en meng deze goed met de ui en salie. Schep dan bouillon in de pan totdat de pasta bijna helemaal onder staat. 

Snijd ondertussen de courgette en zorg ervoor dat de erwtjes ontdooien, bijv. onder de warme kraan. Als de bouillon bijna is opgenomen, voeg dan nieuwe bouillon toe en herhaal dit meerdere malen en roer regelmatig. Als de kip gaar is, haal deze uit de bouillon en snijd de filets in kleine stukjes, voeg deze dan bij de pasta. Als de pasta bijna gaar is (dit duurt langer dan wanneer je hem gewoon kookt) voeg dan de courgette en erwtjes toe en laat deze even mee koken. Als de pasta gaar is, controleer dan hoeveel bouillon er niet is opgenomen, wanneer er te veel bouillon over is schep dit er dan een beetje uit (een te waterige saus is niet lekker). Voeg dan een half bakje mascarpone voor de saus en peper en zout  toe, na smaak. Roer alles goed door elkaar en de pasta is klaar! Mocht je het lekker vinden, kun je nog een beetje parmezaan over de pasta raspen.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten