maandag 13 augustus 2012

Groene curry pasta



Thailand  Laos geweldig! 2 jaar geleden rond deze tijd was ik daar. Iedere dag heerlijk eten, de mooiste natuur en de vriendelijkste mensen. Graag zou ik snel weer terug gaan. Om toch nog een beetje in de stemming te blijven mijn recept voor de Thaise groene curry pasta.

Ingrediënten (voor 10 curies)
- 100 gr kleine groene peppertjes
- 1 theel. zout
- 70 gr sjalot
- 80 gr knoflook
- 3 eetl. fijngehakte galanga (laos)
- 4 stengels citroengras
- 1 eetl. limoenschil
- 10 limoenblaadjes (zonder nerf)
-  Handvol koriander
- 2 eetl. witte peper korrels
- 1 eetl. korianderzaad
- 1 eetl. komijnzaad
- 1 eetl. garnalenpasta

Recept:
De meeste ingrediënten zijn alleen verkrijgbaar in de toko. Wanneer je niet van heel erg pittig houdt kun je ook minder pepertjes toevoegen. Let erop, bij het kopen dat het citroengras vers, en niet droog is. Dan wordt de curry pasta erg dradig, niet lekker!

Hak alle ingrediënten fijn (verwijder de buitenste bladeren en het voorste en achterste gedeelte van het citroengras en schil de galanga) en stop alles in de keukenmachine of blender. Wanneer de curry pasta te droog is voeg dan wat limoensap of zonnebloemolie toe. Meng alle ingrediënten fijn tot dat ze zijn, en een groene pasta overblijft.

Je maakt nu vrij veel pasta. Zelf maak ik hiervan altijd kleine 2 persoons porties en stop iedere portie in een diepvries zakje, ideaal voor verder gebruik. De curry kan goed in de diepvries bewaart worden, soms wordt deze dan wel iets minder sterk van smaak. 

Ow, en nog iets, de garnalenpasta ruikt zacht gezegd niet lekker! Neuzen dicht bij het mengen dus!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten