maandag 6 augustus 2012

Pasta Carbonara


Een van mijn lievelingspasta's! Zelf maak ik hem het liefst zonder room, maar ipv het extra ei in dit recept is ook een toevoeging van een beetje room mogelijk. Mijn carbonara saus bestaat eigenlijk alleen uit pancetta, ei en knoflook. Het belangrijkste ingrediënt is de pancetta, deze is verkrijgbaar in de supermarkt maar niet van goede kwaliteit, haal hem daarom in een Italiaanse winkel of groothandel. De kwaliteit is dan veel beter en de prijs ook nog eens zeer aangenaam! In ongeveer 15 min heb je een heerlijke pasta op tafel staan! Omdat het gerecht geen groenvoer kent, eet ik er meestal een simpele salade bij bestaande uit, rucola, tomaten en mozerella.

  Ingrediënten:
  •          Spaghetti
  •          Pancetta (dikke plakken ongeveer 60-70 gr pp)
  •          Eieren (1 ei pp + 1 extra)
  •          Knoflook (2 teentjes, na smaak)
  •          Peterselie
  •          Parmezaanse kaas
  •          Zware peper & Zout

Recept:

Zet water op voor de spaghetti. Wanneer het water kookt voeg de spaghetti toe. Snijd daarna de plakken pancetta in kleine stukjes en bak deze in een pan met een beetje olijfolie, zet het vuur iets zachter en voeg de geperste knoflook toe. De knoflook mag niet aanbranden, dan wordt deze bitter. Klop vervolgens de eieren in een kommetje met wat olijfolie, peper en zout en snijd de peterselie fijn. Wanneer de spaghetti klaar is giet deze af en bak het heel ven mee met de pancetta en knoflook. 

Nu komt het lastigste gedeelte van het recept. Zet het vuur uit en wacht even totdat de pasta niet meer gloeiend heet is, voeg dan het eimengsel toe en roer het goed door. Het ei mag niet helemaal stollen de spaghetti moet smeuïg blijven. Wanneer je het eimengsel te vroeg toegevoegd stolt het ei, en wanneer te laat, dan blijft het eimengsel te rauw. Timing is dus erg belangrijk! Voeg nog na smaak peper en zout toe, dan is de pasta klaar! Op het bord kun je wat peterselie en parmezaan toevoegen, en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten