maandag 4 juni 2012

V&V

Venkel & Vis

Gezond en lekker, een ovenschotel met venkel, vis en tomaat! Ik hou zelf erg van tomaten, daarnaast is venkel ook een van mijn favoriete groenten door de bite en de anijsachtige smaak.

Ingredienten:
  • 1 grote venkel
  • 2 rode uien
  • Cherry tomaten uit blik of verse
  • Laurierblad
  • Dragon
  • Mozerella
  • Parmezaan
  • Zeeduivel, kabeljauw (stevige vis soort)


Recept:
Snijd de ui en de venkel in ringen, bak deze in een pan zodat ze zacht worden maar niet kleuren (gebruik dus genoeg olijfolie) duurt ongeveer 15min. Voeg een larierblaadje toe. Als de venkel en ui zacht zijn kunnen de tomaten uit blik of de verse tomaten in stukjes worden toegevoegd. De venkel stooft nu verder in de  tomatensaus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Na ongeveer 20 min hebben de venkel, ui en tomaat lang genoeg gepruttelt en kan het mengsel in een ovenschaal gegoten worden. Leg op het mengesel vervolgens de vis en bestrooi deze met dragon. Scheur de mozerella in stukjes en verdeel deze over de tomaten en vis, voor wat extra pit, rasp wat parmezaan over de mozerella. Maak de ovenschaal af met peper en zout na smaak.

Zet de schaal in de oven en laat deze ongeveer 15 min (afhankelijk van de dikte van de vis) bakken of grillen. De ovenschaal is klaar als de kaas is gesmolten en de vis gaar is!

De schotel is lekker als avondmaaltijd alleen, of met een toevoeging van brood (lekker soppen is de saus) of pasta.

Suc6!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten