maandag 18 juni 2012

Pasta Puta Nesca

Pasta Puta Nesca

Deze pasta klinkt niet alleen spannend. Hij kookt als een vluggertje en is erg lekker!

Waar komt die naam vandaan? Soms wordt verteld dat de saus vanwege het pepertje opwekkende eigenschappen kent, anderen bronnen suggereren dat de kleuren van het gerecht verwijzen naar de kleuren van de lingerie die de dames van lichte zegen droegen in die tijd (rond 1900): groen (peterselie), rood (tomaten) ,donkerpaars (olijven) en grijsgroen (kappertjes). Veel verhalen doen de ronde, maar eigenlijk telt alleen het recept, wat desondanks de verhalen altijd hetzelfde gebleven is en verrukelijk smaakt! Al die keren dat ik hem heb klaar gemaakt vond iedereen het lekker!

Ingredienten:
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Ui
  • Tomaat (het liefst tomaten uit blik, deze zijn  meestal voller van smaak dan de Hollandse tomaat)
  • Ansjovis ( half blikje voor 2 personen, deze  vervangt het zout)
  • Kappertjes (1 eetlepel voor 2 personen)
  • Rode peper (na smaak)
  • Tonijn uit blik (1 blikje voor 2 personen)
  • Tagische olijven of zwarte olijven
  • Citroensap (halve citroen voor 2 personen)
  • Kaneel (halve eetlepel voor 2 personen)
  • Cayenne peper (snufje)
  • Zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

Recept:
Snijd de rode peper, peterselie, ui en knoflook fijn. Doe voldoende olijfolie (of olie van het blik tonijn voor meer smaak) in de pan en fruit eerst de ui en de peper aan en voeg daarna de knoflook en fijngehakte peterselie stengels toe. Als deze gefruit zijn (niet aanbakken) kan de ansjovis in worden toegevoegd. Voeg hierna de tomaten uit blik toe en laat de saus pruttelen. Na ongeveer 10 min voeg het citroensap, kaneelpoeder, cayenne peper en zwarte peper toe. Laat de saus dan nog even pruttelen en voeg dan de tonijn, kappertjes, olijven en peterselie toe. Proef de saus goed, en voeg na smaak extra kaneel, peper of cayenne toe.

Voor de liefhebber, rasp er wat parmezaanse kaas overheen en klaar!

Smakelijke maaltijd!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten