dinsdag 26 juni 2012

Gnocchi Hotchi

Sinds een tijdje heb ik Gnocchi ontdekt! Lekker en vooral heel snel klaar (2min koken). Net als pasta kan er met de saus gevarieerd worden. Maar voor nu mijn recept voor pittige tomaten gnocchi.

Ingredienten:
  • 2 rode pepers (met of zonder zaadlijsten maar smaak)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Goede worstjes bijv. catalaanse
  • Tomaten uit blik (liefst cherry tomaten)
  • Peterselie vers
  • Paprika poeder
  • Cayenne peper
  • Zwarte peper & zout
  • Parmezaanse kaas

 Recept:
Snijd de ui, pepertjes en de peterselie stengels fijn en fruit deze in aan in de pan todat ze zacht zijn. Snijd ondertussen de worstjes in kleine stukjes die je gemakkelijk in een keer in je mond zou kunnen stoppen. Bak de worstjes in de pan en voeg de knoflook in stukjes of geplet toe. Wanneer de worstjes gaar zijn voeg de tomaten uit blik toe en laat dit ongeveer 10 min sudderen. Verwarm ondertussen een pan met warm water  voor de gnocchi en kook de gnocchi in 2 min gaar (totdat ze een beetje drijven). Breng de saus op smaak met paprika poeder, cayenne peper, zwarte peper en zout.

Wanneer alles op smaak is gebracht meng de gnocchi met de saus en voeg de gesneden peterselie toe. En daarna op het bord na smaak parmezaanse kaas.

In ongeveer 20 min heb je een heerlijk gerecht op tafel ook makkelijk te maken voor veel personen!
Ook lekker met een frisse salade of met tagia olijven.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten