zondag 2 september 2012

Erwtjespasta!


Pasta is toch echt een van mijn favoriete maaltijden! Ik heb daarom in de loop der tijd heel wat pasta recepten uitgeprobeerd, van authentieke tot moderne. Pasta is dan niet echt heel gezond, maar het is wel makkelijk, goedkoop en je kunt met de saus veel variĆ«ren. Een van mijn lievelingspasta’s en altijd een groot succes bij anderen is de erwtjespasta.





Ingrediƫnten (4 personen):
  •          Pasta  400-500 gr (liefst rigatoni)
  •          1 pak diepvries doperwtjes
  •         Italiaanse gedroogde ham 300 gr
  •          3 sjalotjes
  •          2 tenen knoflook
  •          1 blokje kippenbouillon
  •          Room
  •          Boter
  •          Tijm
  •          Peper & zout


Recept:
Zet een pan water op voor de pasta de saus is snel klaar dus begin met het koken van de pasta. Snipper dan de sjalotjes en de knoflook, fruit deze aan in een pan. Zorg ervoor dat de erwtjes niet meer bevroren zijn (spoel ze bijv. af onder heet water). Voeg de erwtjes toe bij de sjalot en knoflook en bak ze heel even mee. Voeg vervolgens kippenbouillon toe totdat de erwtjes net niet helemaal onder staan. Laat de bouillon nu voor de helft opkoken. Voeg dan de room toe en kook deze in, zodat de saus dikker wordt. Scheur de ham in stukken en voeg deze op het laatste moment bij de saus. Breng de saus nu op smaak met tijm, peper en zout. Als de pasta gaar is, maak dan een mengsel in de lege pasta pan van een klontje boter en een scheut room. Gooi de pasta terug in de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg de pasta dan bij de saus. En klaar, in een kwartier tijd kun je heerlijk eten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten