vrijdag 28 september 2012

Witlofsalade met makreel en pasta

Groentes heb ik eigenlijk altijd ook als klein kindje lekker gevonden, witlof was daar een van. Veel houden er niet van door de ietwat bittere smaak. Echter is witlof rauw veel minder bitter dan gekookt, dus ook als je niet van gekookte witlof houdt probeer het eens!






Ingrediƫnten:

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 makreel
  • 2 appels (zoutzuur)
  • Walnoten
  • Pasta 250 gt


Dressing:

  • Citroen
  • Halfvolle yoghurt
  • Zure room
  • Honing
  • Knoflook
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn
  • Peper & zout

Recept:


Start met het koken van de pasta. Snijd vervolgens de witlof en haal de harde stukjes er tussenuit. Snijd daarna de appel in dunnen reepjes en besprenkel deze meteen met citroensap zodat ze niet kleuren. Doe de witlof en appel in een saladekom. De makreel kun je in zijn geheel kopen (lekkerst vind ik), maar dan dien je hem eerst te ontgraden en in eetbare stukjes te scheuren/snijden (kan een vies klusje zijn). Als de makreel al reeds is ontgraad, snijd er dan direct stukjes van. 

Maak nu de dressing. Meng hiervoor eerst de yoghurt met de zure room, olijfolie en azijn. Voeg dan de honing, knoflook, citroensap (na smaak), peterselie en peper & zout toe. Meng alles goed en proef regelmatig! De een houdt meer van een zoete dressing (extra honing) de ander van iets meer zuurtjes (extra azijn of citronsap).

Meng nu de dressing met de witlof, appel en makreel in de salade kom. Je kunt de pasta erdoor husselen of los erbij eten. Voeg op je bord nog wat verkruimelde walnoten en peterselie toe, en klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten