donderdag 27 september 2012

Gevulde tomaten met kip uit de oven!




Tomaten, geen tomaten saus maar grote gevulde tomaten! Deze week uitgeprobeerd en het was zeker voor herhaling vatbaar. Als toevoeging heb ik een kippetje uit de oven erbij klaargemaakt, maar ook los zonder de combinatie met vlees of vis zijn ze zeker ook lekker en vullend genoeg!








Ingrediƫnten:

  • Gevulde tomaten (recept delicious):
  • 4 grote vleestomaten
  • 300 gr basmati rijst
  • 1 fijn gesnipperde rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Handvol majoraan (Marjolein)
  • Handvol parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 eetl mascarpone
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Kip:

  • 1 kip
  • 1 citroen
  • 4 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • Boter
  • Peper & Zout



Recept:
Om ervoor te zorgen dat alles gelijktijdig klaar is begin je met de kip, deze moet ongeveer 50min op 175 graden in de oven. Vul de kip met partjes citroen (met schil), takjes tijm, en knoflook. Smeer de kip in met boter en bestrooi de kip met peper en zout. De kip kan nu de oven in! 

Kook vervolgens de rijst en haal de zaadjes uit de tomaten zodat deze gevuld kunnen worden. Snipper een ui en de majoraan fijn. Wanneer de rijst klaar is meng de rijst dan met de ui, majoraan, mascarpone, parmezaan, knoflook peper & zout. Proef regelmatig en voeg meer kruiden toe als het mengsel niet voldoende opsmaak is. Vul vervolgens de tomaten met het rijstmengsel. Zet de kapjes terug op de tomaten en besprenkel de tomaten met wat scheuten olijfolie. De tomaten kunnen nu samen met de kip de oven in (ongeveer 20min). 

Controleer tussentijds of de kip en tomaten gaar zijn, haal ze dan uit de oven en smullen maar!
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten