
Ingrediënten:
Pesto
- Basilicum, een bakje of klein plantje
- Parmezaanse kaas, 2 handen vol
- Olijfolie, paar flinke scheuten
- Gegrilde pijnboompitjes
- Balsamico azijn, eetl.
- 1 ansjovisje ipv zout
- Peper
- Orzo (verkrijgbaar in sommige supermarkten en de groothandel. Soms ook in Turks/Marokkaanse winkels)
- Sjalotje
- Kippenbouillon
- Peper & zout
Recept:
De orzo maak ik klaar á la risotto. Ik fruit daarom eerst
een uitje aan voeg dan de orzo toe, bak de orzo heel even mee en voeg dan
beetje bij beetje bouillon toe om de orzo te garen. Dit duurt ongeveer 10-15
min. Aan het einde laat ik de orzo droog koken en voeg ik een handvol parmezaan
toe, zo wordt het lekker romig. Hierna voeg ik 2 tot 3 eetlepels pesto toe en
breng ik de orzo met peper en zout verder op smaak.
De pesto heb ik gemaakt door gewoon alles in de
keukenmachine/blender te doen en te mixen. Voeg naar smaak iets meer basilicum,
kaas of pijnboompitjes of olijfolie toe wanneer de pesto te droog is of niet
voldoende smaak heeft.
Orzo is dus erg makkelijk klaar te maken en omdat de korrel
kleiner is dan de gemiddelde pasta soort werkt orzo denk ik beter met een
lichte saus of in salades.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten