Deze couscous is een snelle lekkere lente/zomer variant. De
kruiden hiervoor haal ik meestal bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt
evenals de Griekse of Turkse yoghurt.
Zorg ervoor dat je de couscous goed laat wellen in voldoende water en een beetje laat afkoelen anders krijg je snel papperige couscous terwijl het juist lekker fluffy moet zijn!
Zorg ervoor dat je de couscous goed laat wellen in voldoende water en een beetje laat afkoelen anders krijg je snel papperige couscous terwijl het juist lekker fluffy moet zijn!
Ingrediënten:
- Couscous
- Munt
- Platte peterselie
- Koriander
- Dille
- Pistache nootjes
- Komijnzaad, 1 eetlepel
- Groene asperges
- Zalm filet
- Griekse of Turkse yoghurt
- Citroen, 1 stuk
- Knoflook, half teentje
- Witte wijn azijn
- Olijfolie
- Honing
Recept:
Start met de asperges deze gril ik samen met wat peper,
zout, olijfolie en citroensap in de oven, ongeveer 20-30 min.
Laat hierna de couscous
10 min wellen. Ik gebruik 1 theekop couscous, en 2 koppen kokend water. De
couscous breng je opsmaak met een kruidenpasta.
Neem van alle kruiden en hand vol en blend ze samen met de pistache
nootjes, het komijnzaad, een beetje olijfolie en citroensap in de blender.
Houdt wat pistache nootjes over voor de garnering.
Na het maken van de groene pasta maak je yoghurt sausje klaar. Gebruik hiervoor een
paar lepels yoghurt, flinke scheut olijfolie, eetlepel witte wijn azijn, half
teentje knoflook, eetlepel honing, citroensap en peper en zout. Mix hierna fijngehakte
munt, dille en peterselie door de yoghurt, en breng hem op smaak (meer honing,
meer citroensap of azijn, peper en zout).
De zalm bak ik kort in een hete pan, zodat de binnenkant nog
mooi rosé is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten