Ingrediënten:
Als broodje heb ik Turks brood genomen daarbij een kleine salade van rucola en radijsjes. De hoeveelheden van het mengsel heb ik niet afgemeten. Ik heb ongeveer een half bosje wortelen en 1 klein blikje linzen gebruikt. Het deeg moet niet te vochtig zijn, anders vallen de burgers uit elkaar!
De burger:
- Wortels (geraspt)
- Quinoa
- Uitje
- Groetenboullion
- Linzen
- Cheddar
- Paprika poeder
- Cayenne peper
-1 ei
- Paneermeel, broodkruim of lijnzaad (binding)
- Beetje bloem
Grieks yoghurt sausje:
- Griekse yoghurt 2 eetl
- Crème fraiche 1 eetl
- Citroensap (halve citroen)
- Knoflook (half teentje)
- Honing ( 1 theel)
- Munt (handvol)
- Peterselie (handvol)
Recept:

Maak ondertussen het Griekse yoghurt sausje door de ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met een beetje peper en zout.
Als het mengsel goed gekoeld is kan er begonnen worden met het maken van de burgers. Bak deze in de pan en klaar is kees!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten