Kipkerrie is een van mijn snelle lievelingsgerechten. De hoofdingrediënten
zijn natuurlijk kip, doperwtjes, kerriepoeder, ananas, kookroom en sambal voor
extra pittigheid. Mijn kipkerrie smaakt zoet pittig en de saus is lekker romig.
Binnen 15min heb je een heerlijke kerrie op tafel staan!
Ingrediënten:
- 250 gr kip
- Basmati- of zilvervliesrijst
- Doperwtjes
- Ananas uit blik
- Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1-2 theelepels Kerrie poeder
- ½ theelepel Cayennepeper
- 2 theelepel Paprika poeder
- Sambal (na smaak)
- Platte peterselie
- Kookroom
- Kippenbouillon
- Peper & zout
Recept:
Bak de kip in de pan en kruid de kip met kerriepoeder, cayennepeper
en paprika poeder. Daarna mag één gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook in
de pan. Wanneer de kip een krokant korstje heeft gekregen voeg dan de erwtjes
en net zo veel bouillon toe, zodat de kip en de erwtjes net onder staan. Laat
de bouillon inkoken en kook ondertussen de rijst.
Als de bouillon ingekookt is voeg dan de kookroom en het sap
van de ananas toe en kruid de saus af met flink wat kerriepoeder, theelepel
sambal en peper en zout (wanneer je van kruidig houdt, kun je nog wat extra paprikapoeder
en cayennepeper gebruiken). Voeg als laatste de ananas stukjes toe. Laat de
saus nog even inkoken.
Wanneer de rijst en de kipkerrie klaar zijn, strooi dan nog
wat fijngehakte peterselie toe en klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten