dinsdag 15 oktober 2013

Kipkerrie

Kipkerrie is een van mijn snelle lievelingsgerechten. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk kip, doperwtjes, kerriepoeder, ananas, kookroom en sambal voor extra pittigheid. Mijn kipkerrie smaakt zoet pittig en de saus is lekker romig. Binnen 15min heb je een heerlijke kerrie op tafel staan!











Ingrediënten:

  • 250 gr kip
  • Basmati- of zilvervliesrijst
  • Doperwtjes
  • Ananas uit blik  
  • Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 1-2 theelepels Kerrie poeder
  •   ½ theelepel Cayennepeper
  •  2 theelepel Paprika poeder
  • Sambal (na smaak)
  • Platte peterselie
  • Kookroom
  • Kippenbouillon
  •  Peper & zout

Recept:
Bak de kip in de pan en kruid de kip met kerriepoeder, cayennepeper en paprika poeder. Daarna mag één gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook in de pan. Wanneer de kip een krokant korstje heeft gekregen voeg dan de erwtjes en net zo veel bouillon toe, zodat de kip en de erwtjes net onder staan. Laat de bouillon inkoken en kook ondertussen de rijst.

Als de bouillon ingekookt is voeg dan de kookroom en het sap van de ananas toe en kruid de saus af met flink wat kerriepoeder, theelepel sambal en peper en zout (wanneer je van kruidig houdt, kun je nog wat extra paprikapoeder en cayennepeper gebruiken). Voeg als laatste de ananas stukjes toe. Laat de saus nog even inkoken.


Wanneer de rijst en de kipkerrie klaar zijn, strooi dan nog wat fijngehakte peterselie toe en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten