Nadat ik 2 jaar geleden een rondreis door Thailand en Laos
heb gemaakt, ben ik helemaal verliefd geworden op het eten daar! Ik heb daar in
een dikke maand, geen enkele behoefte gehad aan pasta, friet of aardappelen. De
rijstgerechten en vooral de bijgerechten bestaande uit vlees en groentes waren
verrukkelijk! Een van mijn lievelings curies toen en nog steeds is de groene
curry. Ik maak curry pasta’s het liefst zelf omdat naar mijn mening, de
supermarkt curies lange na niet in de buurt komen van de echte curry smaak!
Gelukkig zit er een toko in de buurt, die ook na mijn werk nog open is, dus aan
verse ingrediënten geen gebrek! Wat ik altijd standaard in huis heb zijn:
limoen blaadjes (diepvries), sesamolie, goede vissaus, garnalenpasta (basis van
de curry, stinkt heeeeeeeel erg!) en pepers (ook diepvries). Onderstaande mijn
recept voor groene curry, het recept van de curry pasta volgt nog!
Ingrediënten (kies de groenten die je lekker vindt):
- Curry pasta
- Noodles of rijst
- Kokosmelk (let op het kokospercentage in de melk, 80% is goed)
- Vissaus ipv zout
- Sesam of rijstolie
- Limoenblaadjes
- Boontjes
- Champignons
- Baby maïs
- Varkensfilet
- Cashewnootjes
Recept:
Zorg ervoor dat de groentes en het vlees in stukjes zijn
gesneden, zodat alles snel en kort kan bakken in de pan, kook de boontjes even
van te voren totdat ze beetgaar zijn. Snijd ook de limoenblaadjes in dunne
reepjes zonder nerf. Zet water op voor de rijst of noodles. Verhit in de pan
een beetje sesam of rijstolie, voeg hierna 1 eetl . curry pasta toe en bak dit
even (let op, sommige pasta’s zijn scherper als andere, pas de hoeveelheid hier
op aan!). Voeg dan het vlees toe en bak dit bijna gaar, voeg daarna de groentes
toe en bak deze mee, gebruik de vissaus en de limoenblaadjes om extra smaak toe
te voegen. Als alles gebakken is voeg dan de kokosmelk toe. Voor een droge curry is dit niet nodig, maar
zelf vind ik een beetje kokosmelk lekker en het maakt het iets minder pittig! Kook
ondertussen de rijst of de noodles. En dan is de curry klaar! De cashewnootjes
kun je het beste in kleine stukjes roosteren voor wat extra smaak, voeg deze op
het einde toe op je bord.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten