Een van mijn lievelingspasta's! Zelf maak ik hem het liefst
zonder room, maar ipv het extra ei in dit recept is ook een toevoeging van een beetje room
mogelijk. Mijn carbonara saus bestaat eigenlijk alleen uit pancetta, ei en
knoflook. Het belangrijkste ingrediënt is de pancetta, deze is verkrijgbaar in
de supermarkt maar niet van goede kwaliteit, haal hem daarom in een Italiaanse
winkel of groothandel. De kwaliteit is dan veel beter en de prijs ook nog eens zeer
aangenaam! In ongeveer 15 min heb je een heerlijke pasta op tafel staan! Omdat het gerecht geen groenvoer kent, eet ik er meestal een simpele salade bij bestaande
uit, rucola, tomaten en mozerella.
Ingrediënten:
Ingrediënten:
- Spaghetti
- Pancetta (dikke plakken ongeveer 60-70 gr pp)
- Eieren (1 ei pp + 1 extra)
- Knoflook (2 teentjes, na smaak)
- Peterselie
- Parmezaanse kaas
- Zware peper & Zout
Recept:
Zet water op voor de spaghetti. Wanneer het water kookt voeg de spaghetti toe. Snijd daarna de plakken pancetta in kleine stukjes en bak deze in een pan met een
beetje olijfolie, zet het vuur iets zachter en voeg de geperste knoflook toe.
De knoflook mag niet aanbranden, dan wordt deze bitter. Klop vervolgens de
eieren in een kommetje met wat olijfolie, peper en zout en snijd de peterselie
fijn. Wanneer de spaghetti klaar is giet deze af en bak het heel ven mee met de
pancetta en knoflook.
Nu komt het lastigste gedeelte van het recept. Zet het vuur
uit en wacht even totdat de pasta niet meer gloeiend heet is, voeg dan het eimengsel
toe en roer het goed door. Het ei mag niet helemaal stollen de spaghetti moet smeuïg
blijven. Wanneer je het eimengsel te vroeg toegevoegd stolt het ei, en wanneer
te laat, dan blijft het eimengsel te rauw. Timing is dus erg belangrijk! Voeg nog na smaak peper en zout toe, dan is
de pasta klaar! Op het bord kun je wat peterselie en parmezaan toevoegen, en
smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten