Sushi sushi sushi! Na een lange radio stilte eindelijk weer
een nieuw bericht! Na veel kerst en Nieuwjaars gekokkerel helaas met krukken
(knieoperatie) nu weer helemaal krukloos en bewegingsvrij in de keuken te
vinden. Dit heb ik gevierd met sushi en scropino, hmm! Alles natuurlijk zelf
gemaakt. Dus vanaf nu weer nieuwe recepten, restaurant en kookboeken recensies
die ik ook wil gaan schrijven!
Ow ja, en nog even over die knieoperatie. Ik kon het niet
laten een foto te maken van de menukaart die ik er kreeg en het eten zelf. Ik
was namelijk blij verrast! Geen topkwaliteit natuurlijk maar dikke prima voor
een ziekenhuis (Ooisterwijkse kliniek).
Ziekenhuisfood!!
Recept voor California roll en salmon role
Ingrediënten:
-
Sushi rijst (grote mok vol)
-
Zeewier bladen
-
Rolmatje
-
Japanse mayonaise
-
Rijst/wijn azijn
-
Rijstolie
-
Advocado
-
Komkommer
-
limoen
-
Zalm (goede kwaliteit)
-
Surimi sticks (goede kwaliteit)
-
Sesamzaadjes
-
Zalmeitjes
-
Wasabi
-
Soya saus
Recept:
Op internet zijn heel veel sushi tutorials te vinden, zo heb
ik ook sushi leren draaien. Het belangrijkste is dat je verse ingrediënten
gebruikt. Zalmeitjes zijn erg lekker, en zien er mooi uit maar zijn niet overal
te verkrijgen. Sesamzaadjes zijn een goede vervanger!
De rijst moet van te voren lang koken en goed afkoelen. Meng
de rijst wanneer deze is afgekoeld met 1 eetl. rijst azijn en 1 eetl. rijstolie.
Meng alles goed. Wanneer je de rijst aanbrengt op het zeewierblad maak je
handen dan goed nat, dan plakt de rijst niet zo erg aan je handen. Wanneer je
de rijst verdeeld hebt strooi dan de zalmeitjes of sesamzaadjes op de rijst en
druk ze voorzichtig aan.
Voor de California role gebruik ik de surimi sticks, avocado
en komkommer als vulling, hierop doe ik een laagje Japanse mayonaise.
Voor de salmon role besprenkel ik de zalm met limoensap en
gebruik ik de zalm en avocado als vulling, ook hierop doe ik een laagje Japanse
mayonaise.
Goed rollen en klaar is de sushi!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten