Ingrediƫnten:
- 4 stronkjes witlof
- 1 makreel
- 2 appels (zoutzuur)
- Walnoten
- Pasta 250 gt
Dressing:
- Citroen
- Halfvolle yoghurt
- Zure room
- Honing
- Knoflook
- Peterselie
- Olijfolie
- Witte wijnazijn
- Peper & zout
Recept:
Start met het koken van de pasta. Snijd vervolgens de witlof
en haal de harde stukjes er tussenuit. Snijd daarna de appel in dunnen reepjes
en besprenkel deze meteen met citroensap zodat ze niet kleuren. Doe de witlof en
appel in een saladekom. De makreel kun je in zijn geheel kopen (lekkerst vind ik), maar dan dien
je hem eerst te ontgraden en in eetbare stukjes te scheuren/snijden (kan een
vies klusje zijn). Als de makreel al reeds is ontgraad, snijd er dan direct
stukjes van.
Maak nu de dressing. Meng hiervoor eerst de yoghurt met de
zure room, olijfolie en azijn. Voeg dan de honing, knoflook, citroensap (na
smaak), peterselie en peper & zout toe. Meng alles goed en proef
regelmatig! De een houdt meer van een zoete dressing (extra honing) de ander van iets meer zuurtjes (extra azijn of citronsap).
Meng nu de dressing met de witlof, appel en makreel in de salade
kom. Je kunt de pasta erdoor husselen of los erbij eten. Voeg op je bord nog
wat verkruimelde walnoten en peterselie toe, en klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten