Tomaten, geen tomaten saus maar grote gevulde tomaten!
Deze week uitgeprobeerd en het was zeker voor herhaling vatbaar. Als toevoeging
heb ik een kippetje uit de oven erbij klaargemaakt, maar ook los zonder de
combinatie met vlees of vis zijn ze zeker ook lekker en vullend genoeg!
Ingrediƫnten:
- Gevulde tomaten (recept delicious):
- 4 grote vleestomaten
- 300 gr basmati rijst
- 1 fijn gesnipperde rode ui
- 1 teen knoflook
- Handvol majoraan (Marjolein)
- Handvol parmezaanse kaas (geraspt)
- 3 eetl mascarpone
- Peper & zout
- Olijfolie
- 1 kip
- 1 citroen
- 4 takjes tijm
- 3 teentjes knoflook
- Boter
- Peper & Zout
Recept:
Om ervoor te zorgen dat alles gelijktijdig klaar is begin je
met de kip, deze moet ongeveer 50min op 175 graden in de oven. Vul de kip met
partjes citroen (met schil), takjes tijm, en knoflook. Smeer de kip in met
boter en bestrooi de kip met peper en zout. De kip kan nu de oven in!
Kook vervolgens de rijst en haal de zaadjes uit de tomaten
zodat deze gevuld kunnen worden. Snipper een ui en de majoraan fijn. Wanneer de
rijst klaar is meng de rijst dan met de ui, majoraan, mascarpone, parmezaan, knoflook
peper & zout. Proef regelmatig en voeg meer kruiden toe als het mengsel
niet voldoende opsmaak is. Vul vervolgens de tomaten met het rijstmengsel. Zet
de kapjes terug op de tomaten en besprenkel de tomaten met wat scheuten
olijfolie. De tomaten kunnen nu samen met de kip de oven in (ongeveer 20min).
Controleer tussentijds of de kip en tomaten gaar zijn, haal
ze dan uit de oven en smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten